09 october 2011, 00:44 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 5984
09 october 2011, 00:44 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 5984

Operaţiunea „Atenţie, copii”

Odată cu începerea unui nou an şcolar sporeşte pericolul traversării străzilor de către elevi, mai cu seamă în apropierea instituţiilor de învăţămînt. Iar în cazul cînd se produce un accident, nu întotdeauna de vină sînt şoferii. De aceea de la 1 pînă la 9 septembrie anul curent în întrega republică se desfăşoară operaţiunea „Atenţie copii!” Datorită acestei operaţiuni va fi redus numărul de accidente şi încălcări atît din partea conducătorilor auto, cît şi a pietonilor. Potrivit inspectorului auto superior de stat Veaceslav Harabari, maior de poliţie, de la începutul anului pe teritoriul raionului Dondușeni s-au produs 16 accidente rutiere, care s-au soldat cu pierderea a 2 vieţi omeneşti şi traumatizarea a 17 persoane, inclusiv şi a unui copil. În cadrul operaţiunii „Atenţie, copii” colaboratorii poliţiei rutiere a raionului Donduşeni citesc în faţa elevilor din şcolile raionului lecţii despre comportamentul în stradă, regulile circulaţiei rutiere, trecerea pietonală etc. În liceul „A.Mateevici” din or. Donduşeni Veaceslav Harabari a citit în faţa elevilor din cl. a 5-a „B” o lecţie despre respectarea regulilor de circulaţie rutieră. De asemenea, el a vorbit elevilor despre regulile la trecerea pietonală. În cadrul operaţiunii „Atenţie, copii” au fost înregistrate cazuri de încălcare a regulilor circulaţiei rutiere atît din partea şoferilor, cît şi din partea pietonilor, la zebră un conducător auto nu a permis trecerea unui pieton. Asemenea operaţiuni sunt desfăşurate în fiece an. E de menţionat faptul, că datorită lor se reduce considerabil numărul de accidente rutiere şi de încălcări pietonale.

Sursa: canalregional.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2307 locuitori

Ciutuleşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mărineşti, Ciutuleşti, Ion Vodă, Sîrbeşti. Satul Ciutuleşti aşezat în valea rîului Răut, este situat la o distanță de 21 km de oraşul Floreşti şi la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2307 oameni. Menționat documentar, cu numele Visterniceni, în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.