Go to section: Children
09 march 2018, 14:15 Children views 9275
35 de mii de copii au mers anul acesta în clasa I
09 march 2018, 14:15 Children views 9275

35 de mii de copii au mers anul acesta în clasa I

În instituțiile de învățămînt din țară a răsunat astăzi primul sunet de clopoțel, care a dat startul noului an de învățămînt pentru circa 325 de mii de elevi din toată țara. 35 de mii dintre aceștia au mers în clasa I, potrivit datelor estimative ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Festivitățile solemne consacrate Primului sunet au început cu onorarea simbolurilor de stat.

La început de an școlar, elevii și profesorii au fost felicitați de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. „Mă bucur să știu că în Republica Moldova crește o generație ale cărei speranțe țin de un viitor prosper și fericit. Vreau să cred că această generație este perfect conștientă de faptul că împlinirea așteptărilor depinde în mare măsură și de perseverența și efortul lor", a specificat ministrul.

După ceremonia dedicată primului sunet, elevii au mers la prima oră de dirigenție din noul an de studii, care a fost consacrată activității scriitorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță.

Source: moldpres.md

Keywords:

copii , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
3615 locuitori

Bujor este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Bujor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Bujor a fost menționat documentar în anul 1482.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.