Go to section: Children
31 may 2019, 10:30 Children views 20527
Jucării mortale pentru copii, vîndute în Moldova
31 may 2019, 10:30 Children views 20527

Jucării mortale pentru copii, vîndute în Moldova

Multe dintre jucăriile comercializate în piețe sau în stradă pot fi mortale pentru copii. Avertismentul vine din partea inspectorilor Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Multe dintre jucăriile comercializate în piețe nu corespund standardelor calității. De obicei, acestea sînt făcute din materiale necalitative, impregnate cu substanțe toxice, conțin piese mici, ușor detașabile, care pot fi înghițite de copii. Ca urmare, ei riscă să se intoxice sau să se sufoce în timpul jocului. Despre semnele jucăriilor necalitative a vorbit, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", inspectorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Petru Molceanu.

"Nu trebuie de cumpărat din stradă sau piețe. Aceste jucării nu au certificate și declarații de conformitate. Nu știm cine este producătorul și nici importatorul, care răspunde pentru calitatea acestora. O jucărie sigură are un producător autorizat, care respectă cerințele calității", a menționat Petru Molceanu.

Jucăria calitativă și sigură pentru viața copiilor poate fi identificată după trei indicatori: marcajul, calitatea materialului, finețea pieselor.

"În primul rînd, jucăriile trebuie cumpărate doar din locuri autorizate. Semnul euro de pe etichetă indică faptul că este un produs care corespunde calității. În același timp, marcajul "C" confirmă că jucăria este produsă în China, ceea ce înseamnă că producătorul nu a respectat standardele de calitate. Recomandăm de evitat asemenea jucării. De asemenea, o jucărie de calitate va avea miros proaspăt. Respectiv, mirosul înțepător este un indiciu că materialul utilizat la confecționarea jucăriei este toxic. Totodată, jucăria nu trebuie să conțină piese ușor detașabile", a explicat Petru Molceanu.

Source: sputnik.md

Keywords:

copii , jucării

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
303 locuitori

Mihălaşa Nouă este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 2 km de oraşul Teleneşti şi la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 303 locuitori. Satul Mihălaşa Nouă a fost întemeiat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.