Go to section: Moldovan Diaspora
14 may 2018, 14:35 Moldovan Diaspora views 13058
Care este diferenţa dintre ambasadă şi consulat
14 may 2018, 14:35 Moldovan Diaspora views 13058

Care este diferenţa dintre ambasadă şi consulat

Adesea ni se întîmplă să confundăm consulatul cu ambasada, neștiind nici în ce condiţii putem apela la serviciile celor două instituţii.

Iată de ce am ales să răspundem la întrebarea multor moldoveni aflaţi în dificultate: prin ce se deosebește ambasada de consulat?

Misiunea diplomatică, adică ambasada asigură desfășurarea unei linii politice unice a Republicii Moldova în relațiile cu țara gazdă, coordonează activitățile și controlează activitatea reprezentanțelor organelor de stat și ale altor organizații din statul gazdă.

Pe cînd consulatul este un organ de stat care vizează relațiile externe a Republicii Moldova, care exercită funcții consulare în numele Republicii Moldova pe teritoriul statului gazdă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Keywords:

consulat , ambasada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1730 locuitori

Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.