Go to section: Moldovan Diaspora
17 june 2019, 11:10 Moldovan Diaspora views 5839
Ambasadoarea R.Moldova în SUA a demisionat
17 june 2019, 11:10 Moldovan Diaspora views 5839

Ambasadoarea R.Moldova în SUA a demisionat

Ambasadoarea R. Moldova în SUA, Cristina Balan, care deține și funcția de vicrepreședinte al PDM, a anunțat că își dă demisia.

Balan și-a argumentat decizia prin faptul că Partidul Democrat s-a retras de la guvernare.

„Guvernul condus de Partidul Democrat din Moldova a demisionat vineri. Fiind desemnată politic, îmi dau demisia din funcția de ambasador al R. Moldova în Statele Unite. A fost o onoare să reprezint Guvernul Filip și doresc numai bine echipei care va prelua conducerea", a scris Balan pe pagina sa de Facebook.

Anterior, noul ministru al Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a rechemat-o pe Cristina Balan la Chișinău, pentru consultări, argumentînd că aceasta nu reprezintă poziția autorităților moldovenești legitime.

Cristina Balan a fost propusă la funcția de ambasadoare în SUA de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Source: noi.md

Keywords:

ambasador , SUA , demisie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.