Go to section: Moldovan Diaspora
07 september 2021, 16:30 Moldovan Diaspora views 4416
Informație importantă pentru migranții moldoveni în Rusia!
07 september 2021, 16:30 Moldovan Diaspora views 4416

Informație importantă pentru migranții moldoveni în Rusia!

Rusia ar putea refuza permisul de ședere temporară și ar putea introduce trei regimuri de migrație pentru străini.

În special, Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege, autorii cărora propun renunțarea la permisul de ședere temporară. Acest lucru este menționat în nota explicativă a proiectului de lege, citat de TASS.

"Se propune renunțarea la permisul de ședere temporară în Federația Rusă", se spune în document.

În același timp, proiectul de lege prevede introducerea a trei regimuri migraționale de aflare în Rusia pentru străini, în cadrul cărora aceștia pot rămîne în mod legal în țară. În special, este vorba despre regimul de ședere pe termen scurt, atunci cînd un cetățean străin rămîne pe teritoriul Federației Ruse nu mai mult 90 zile în total, pe parcursul unui an calendaristic, regimul de ședere pe termen lung - mai mult 90 zile în total, pe parcursul unui an calendaristic, fără a obține un permis de ședere permanentă, precum și regimul de ședere permanentă pe o perioadă nedeterminată.

În plus, acum migranților li se oferă posibilitatea de a-și schimba scopul șederii fără a părăsi Federația Rusă. Ministerul Afacerilor Interne propune, de asemenea, introducerea unui registru al persoanelor invitate fără scrupule. Pentru obținerea unui permis de ședere permanentă, se va introduce o procedură generală și simplificată pentru obținerea acestuia.

 Acest proiect de lege a fost elaborat de către Ministerul Afacerilor Interne din Rusia în cadrul măsurilor de implementare în 2020-2022 a Conceptului de Politică de Stat Migrațională din Federația Rusă pentru anii 2019-2025.

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , Rusia , migranți

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
500 locuitori

Piscăreşti este un sat din cadrul comunei Sîrcova, raionul Rezina. Satul Piscărești este situat la o distanță de 16 km de orașul Rezina și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 500 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.