05 may 2015, 09:40 Moldovan reality views 7212
Raportul Kroll despre jaful de miliarde a fost făcut public
05 may 2015, 09:40 Moldovan reality views 7212

Raportul Kroll despre jaful de miliarde a fost făcut public

Raportul companiei americane Kroll despre jaful de miliarde de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank a fost făcut public în varianta engleză.

La sfârşitul anului trecut, cele trei bănci au fost prejudiciate cu cel puţin 13 miliarde de lei prin intermediul unor credite neperformante.

Din puţinele informaţii prezentate presei, s-a anunţat cele trei instituţii au fost ţinta „unui grup de persoane", care a încercat să preia controlul asupra lor, iar pentru a-şi ascunde acţiunile ilegale, autorii atacului au majorat volumul de credite neperformante acordate de cele trei instituţii.

Recent, ministrul Educaţiei, Maia Sandu, care a studiat raportul, a declarat că instituţiile statului trebuiau să fie în comă profundă ca să permită producerea unui asemenea jaf în sistemul bancar. Mai mult, Maia Sandu a subliniat că Moldova este un stat captiv în care instituţiile publice nu funcţionează în interesul cetăţeanului.

Source: jurnal.md

Keywords:

banca , Moldova , furt

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
697 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul oraşului Sîngerei, raionul Sîngerei. Satul Vrănești este situat la distanța de 5 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1613.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.