31 july 2015, 10:32 Moldovan reality views 6748
Scumpirea pîinii este inevitabilă
31 july 2015, 10:32 Moldovan reality views 6748

Scumpirea pîinii este inevitabilă

Pregătiţi-vă pentru noi creşteri de preţuri. După ce acum câteva zile mai mulţi producători au declarat că scumpirea pîinii este inevitabilă, astăzi şi administraţia principalului combinat de panificaţie din ţară, „Franzeluţa", a anunţat că a demarat procesul de revizuire a preţurilor.

„Suntem cu toţii afectaţi de aceste majorări. Vom avea consumuri suplimentare de 14 milioane de lei. Dacă astăzi în costul pîinii, cheltuielile pentru energetică sunt în jur de opt procente, odată cu majorarea tarifelor pot să se ridice cu 11 procente. Acum facem calculele respective până la începutul lunii. Pe data de trei, patru, vom şti clar. Pierderile vor creşte. Noi nu dorim ca întreprinderea să falimenteze. Pentru aceasta vor fi făcute careva modificări la începutul lunii", a menţionat directorul „Franzeluţa", Victor Cojocaru.

Responsabili din cadrul întreprinderii spun că scumpirile sunt determinate de creşterea tarifului pentru energie electrică şi gaze naturale şi vor fi anunţate în cîteva zile.

Source: jurnal.md

Keywords:

Franzeluţa , Moldova , preţ , pîine

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
155 locuitori

Lipovăţ este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Lipovăț a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.