16 may 2018, 17:00 Moldovan reality views 10016
Arborii de pe marginea drumurilor publice ar putea fi înlocuiţi
16 may 2018, 17:00 Moldovan reality views 10016

Arborii de pe marginea drumurilor publice ar putea fi înlocuiţi

Arborii amplasaţi pe marginea carosabilului ar putea fi înlocuiţi cu alte plantații rutiere.

Iniţiativa vine din partea ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, potrivit căruia anume din cauza copacilor de pe marginile drumului practic fiecare accident rutier este soldat cu deces.

„Datele arată că cele mai multe decese în cazul accidentelor rutiere produse pe drumurile naționale sînt din cauza impactului cu arborii amplasați pe marginea carosabilului. De aceea, vreau să facem o analiză detaliată și să vedem cum putem înlocui arborii cu alte plantații rutiere", a notat Chiril Gaburici.

În acest sens, ministrul Economiei și Infrastructurii a instituit un grup de lucru pentru înlocuirea plantațiilor rutiere în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice.

Source: noi.md

Keywords:

drum , copac

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.