14 june 2018, 16:00 Moldovan reality views 9917
ONG-urile cer SIS-ului să intervină pentru a stopa propaganda antistatală (Doc)
14 june 2018, 16:00 Moldovan reality views 9917

ONG-urile cer SIS-ului să intervină pentru a stopa propaganda antistatală (Doc)

Mișcările de Tineret „Urmașii lui Ștefan" și „Voievod" au sesizat Serviciul de Informații și Securitate (SIS) pe marginea acțiunilor de propagandă antistatală desfășurate la Chișinău.

Mai exact, este vorba despre expoziția „Voievozi și Domnitori români – precursori ai Marii Uniri", vernisată în centrul capitalei de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu". Potrivit petiționarilor, prin afișajele expuse se urmărește „contestarea statului Republica Moldova și se propagă curentul unionist prin manipulări și falsuri".

„Considerăm că amplasarea acestor afișaje oriunde în Republica Moldova constituie un pericol latent la adresa securității statului, or, SIS este organul responsabil direct de asigurarea securității statului, iar una dintre valorile sale este patriotismul", se arată în demersul adresat directorului SIS, Vasile Botnari.

În susținerea demersului înaintat, cele două organizații nonguvernamentale au invocat articolul 32 din Constituție, care prevede că „sînt interzise şi pedepsite prin lege contestarea şi defăimarea statului şi a poporului, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial, la violenţă publică, precum şi alte manifestări ce atentează la regimul constituţional".

„Mișcările de Tineret «Urmașii lui Ștefan» și «Voievod» au solicitat SIS-ului să facă demersurile necesare pentru anularea dispoziției cu privire la amplasarea expoziției respective.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.