05 march 2012, 14:10 Moldovan reality views 5944
05 march 2012, 14:10 Moldovan reality views 5944

Ministerul Educaţiei a introdus reguli mai rigide, la susţinerea examenelor de bacalaureat

Anul curent vor fi introduse reguli mai rigide la susţinerea examenelor de bacalaureat. Declaraţia a fost făcută, astăzi, la o şedinţă, de Mihail Şleahtiţchi, ministru al Educaţiei, transmite MOLDPRES.

Astfel, candidaţii la BAC care vor introduce în sala de examene materiale ajutătoare chiar dacă nu le vor folosi, sau vor fi surprinşi copiind ori transmiţînd soluţii colegilor, vor fi eliminaţi din sală, iar testele vor fi anulate. Acelaşi lucru se va întîmpla în cazul candidaţilor care îşi vor introduce în test numele sau alte semne de identificare. De asemenea, candidaţii vor semna o declaraţie pe propria răspundere în acest sens, la intrarea în sala de examene.

Şleahtiţchi a specificat că printre noutăţile din sesiunea curentă se numără şi scutirea de examen, la disciplina respectivă, a candidaţilor care au obţinut medalii la olimpiade internaţionale inclusiv în clasele X-XI, nu doar în cl. XII, ca în anii precedenţi.

Printre elementele inovatoare introduse de Ministerul Educaţiei este şi sublinierea cu pastă de culoare roşie sau verde a greşelilor identificate în lucrările candidaţilor pentru a nu crea confuzii la contestare, predarea telefoanelor mobile personale, de către profesori, pe perioada evaluării testelor, precum şi prezenţa părinţilor, la dorinţă, la reexaminarea lucrării.

Totodată, termenul de depunere a cererilor de contestare a notei de la examen a fost prelungit de la 24 la 48 de ore. Examenele de bacalaureat vor fi supravegheate video doar la solicitarea administraţiilor liceelor, părinţilor şi elevilor, a reiterat Şleahtiţchi.

În acelaşi timp, elevii de la profilul umanist vor susţine în mod obligatoriu examen la istorie, iar disciplina Limba şi literatura română va fi examenul numărul unu în grila de examene pentru alolingvi.

Anul curent va avea loc o sesiune suplimentară pentru cei care nu au susţinut BAC-ul, lucru, la fel, inovativ faţă de anul precedent. Examenele de BAC vor fi susţinute de circa 29 de mii de elevi şi studenţi, în centre externe, care urmează a fi create în instituţii cu statut de licee teoretice, notează MOLDPRES.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
248 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 248 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.