07 november 2018, 15:26 Moldovan reality views 7877
Şoferii vitezomani vor fi
07 november 2018, 15:26 Moldovan reality views 7877

Şoferii vitezomani vor fi "vînaţi" cu radare ultraperformante (Foto)

Şoferii vitezomani din ţara noastră vor putea fi "ochiţi" bine chiar şi de la mare depărtare, dar şi pe timp de ceaţă.

Şi asta datorită radarelor ultraperformante cu care a fost dotat Inspectoratul Național de Patrulare.

Anunţul a fost făcut de către șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, care a specificat că este vorba de aparate radar cu laser de tip LTI 20-20 TruCAM, folosite în multe ţări dezvoltate, fiind capabile de a fi utilizate atît din mîinile operatorului, cît și prin montarea lor rigidă pe suporturi speciale (trepied) sau în interiorul automobilului.

„Avantajele utilizării acestui tip de radar este posibilitatea funcționării optime în timpul condițiilor meteorologice speciale (ceață, ploaie, zăpada), prin activarea regimului de lucru cu filtrul de vreme, dar și pe timp de noapte. Am rămas profund impresionați și ferm convinși că această achiziție este o performanță remarcabilă pentru Poliția Republicii Moldova", a scris Cavclaciuc pe o reţea de socializare.

Radarele au fost achiziționate în cadrul Suportului bugetar pentru peforma poliției, conform Acordului de finanțare încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Source: noi.md

Keywords:

automobil , viteza , INP

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
502 locuitori

Scăieni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1679.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.