17 july 2018, 15:30 Moldovan reality views 8523
De ce crede Filip că pleacă tinerii din țară
17 july 2018, 15:30 Moldovan reality views 8523

De ce crede Filip că pleacă tinerii din țară

Prim-ministrul Pavel Filip a găsit o nouă explicație de ce moldovenii pleacă din țară.

În cadrul briefing-ului săptămînal al Partidului Democrat, unde deține funcția de prim-vicepreședinte, Filip spune că una din cauze este că tinerii au nevoie, pe lîngă salarii decente, și de servicii de calitate, în mod special de cît mai multe posiblități de a-și petrece timpul liber și de a face sport.

Declarația a fost făcută în contextul în care a fost rugat să comenteze despre construcția Arenei Chișinău.

„Cei mai mulți tineri care dețin o profesie și care pleacă peste hotare sînt cei din domeniul IT pentru că este o profesie întrebată. Întrebarea mea este: Doar prin majorări de salarii, noi rezolvăm probemele în Republica Moldova? Nu, desigur, pentru că un conducător responsabil va încerca să vadă lucrurile mult mai larg. Tinerii pleacă nu doar din cauză că nu au un salariu, pleacă și din cauza serviciilor necalitative, și din cauza infrastructurii, pleacă și din cauza că nu au unde face sport la urma urmei. Pentru mine a fost o mirare că s-a identificat o soluție, apropo și prin acest concurs, de a construi o arenă în R. Moldova care în permanent este criticată, dar este criticată de o categorie de oameni foarte îngustă care are drept deviză: cît mai rău va fi în Moldova, cu atît va fi mai bine pentru ei", a declarat Filip.

Source: unimedia.info

Keywords:

Pavel Filip , tineret

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
142 locuitori

Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.