09 november 2018, 11:30 Moldovan reality views 9859
Cum se pot angaja la un loc de muncă bun tinerii fără experiență
09 november 2018, 11:30 Moldovan reality views 9859

Cum se pot angaja la un loc de muncă bun tinerii fără experiență

Majoritatea tinerilor din Moldova, după absolvirea universității, se confruntă cu problema angajării în cîmpul muncii.

De regulă, închipuirea lor despre o carieră amețitoare se ruinează atunci cînd descoperă că angajatorii nu doresc să angajeze studenți de ieri, mai ales fără experiență.

Cu toate acestea, problema aici nu constă atît în angajatorii, cît în tinerii înșiși, afirmă președintele mișcării "Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu. În opinia lui, majoritatea tinerilor doar se bucură de viața de student, fără a dori să se ocupe de autodezvoltare și dobîndirea unor abilități utile în timpul studierii.

„Mulți studenți din Moldova doar se desfată în plăcerile anilor de studenție. Ei nu fac decît xerocopii și învață. Dar acest lucru nu este suficient, avem multe oportunități de a ne implica în diferite programe. Există multe oportunități de a merge în străinătate gratis pentru a participa la diverse proiecte, stagii pentru schimb de experiență, vizite de studiu, pentru dezvoltare", a remarcat Dumitru Roibu în cadrul emisiunii „Dimineața la Sputnik".

Potrivit lui, este mai important ca angajatorul să vadă în potențialul angajat dorința de dezvoltare decît experiența de muncă. Interlocutorul afirmă că, acordînd suficient timp dezvoltării proprii, tînărul poate primi un post de muncă bun chiar și fără experiență.

„Dacă nu aveți experiență, și anume experiența dezvoltării personale, trebuie să cunoașteți limba și să vă descurcați într-un anumit domeniu. Și atunci cînd veniți la angajator fără carnet de muncă, dar cu un teanc de certificate de participare la diferite proiecte, el va înțelege că aveți interes în autodezvoltare și, respectiv, veți avea o atitudine serioasă față de muncă. Dar dacă veniți doar cu diploma și un pachet de țigări în buzunar, ce fel de viitor angajat sînteți?", a conchis interlocutorul.

Source: sputnik.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
406 locuitori

Mirceşti este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Mircești a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.