18 october 2018, 16:15 Moldovan reality views 10648
Fructele și legumele proaspete vor fi supuse controlului de conformitate
18 october 2018, 16:15 Moldovan reality views 10648

Fructele și legumele proaspete vor fi supuse controlului de conformitate

Fructele și legumele proaspete vor fi supuse controlului de conformitate cu cerințele de calitate. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat în primă lectură de Parlament.

Potrivit proiectului, controlul va fi efectuat la toate etapele lanțului comercial pînă la consumatorul final și se va aplica persoanelor fizice și juridice, excepție fiind sectorul casnic. Controalele de conformitate vor fi efectuate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, care va monitoriza și stabili un sistem de control, inclusiv prin evaluarea riscurilor. Controlul de conformitate va asigura respectarea parametrilor comerciali în cazul fructelor și legumelor proaspete pe întreg lanțul de comercializare.

În prezent, fructele și legumele plasate în lanțul comercial nu sunt etichetate, sortate sau calibrate conform cerințelor de calitate, iar prețul acestora este standard pentru un amestec de clase, soiuri sau calibru, fapt care dezavantajează consumatorii.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2137 locuitori

Sadîc este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sadîc și Taraclia. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Cantemir și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2137 de oameni. Satul Sadîc a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.