18 october 2018, 17:10 Moldovan reality views 11938
Tinerii moldoveni au mers pe urmele lui Ștefan cel Mare (Foto)
18 october 2018, 17:10 Moldovan reality views 11938

Tinerii moldoveni au mers pe urmele lui Ștefan cel Mare (Foto)

Sîmbătă, 13 octombrie 2018, a avut loc excursia pentru tinerii din Republica Moldova la mănăstirea Putna și Cetatea Suceava – cetatea de scaun a Moldovei, eveniment ce face parte din programul de acțiuni consacrat Anului Ștefan Cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

Astfel, peste 50 de tineri din mai multe localități din țară, au avut ocazia să viziteze în dimineața de 13 octombrie Mănăstirea Putna. Acest loc are o semnificație deosebită pentru Moldova încît acolo este înmormîntat marele domnitor Ștefan cel Mare, cel care a făurit Moldova și a dus faima țării departe peste hotarele ei.

De asemenea, tinerii au avut parte și de o excursie la Muzeul Mănăstirii Putna unde au avut ocazia să cunoască mai îndeaproape mai multe obiecte, relicvii și vistigii din viața lui Ștefan cel Mare.

În a doua parte a zilei, tinerii din Moldova au vizitat Cetatea Suceava – fosta capitală a Moldovei, unde a domnit Ștefan cel Mare. Astfel, tinerilor li s-a povestit despre istoria cetății, evoluția sistemului de apărare dar și rolul lui Ștefan cel mare în consolidarea acestui edificiu de importanță strategică militară deosebită pentru acele timpuri.

Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3131 locuitori

Tabani este un sat şi comună din raionul Briceni. Tabani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3131 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tabani datează din anul 1437 cînd acesta se afla în proprietatea boierului Mihail de la Dorohoi.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.