11 september 2018, 10:13 Moldovan reality views 14400
Termometrele cu mercur din grădinițe ar putea fi înlocuite
11 september 2018, 10:13 Moldovan reality views 14400

Termometrele cu mercur din grădinițe ar putea fi înlocuite

În urma întîmplării de miercuri, cînd la o grădiniţă din Chişinău s-au stricat mai multe termometre cu mercur, Direcţia Educaţie a Capitalei propune înlocuirea acestora cu cele electronice.

Subiectul va fi discutat astăzi cu responsabilii de activitatea grădiniţelor.

"E vorba de un preţ mai mare, dacă un termometru obişnuit este la preţul de 35 de lei, celălalt este la 70 de lei. Dacă noi avem în Chişinău 1433 de grupe şi în fiecare grupă urmează să fie cel puţin trei-cinci termometre, suma este cam mare, dar cred că se poate rezolva acest subiect", a spus directorul Direcţiei Generală Educaţie, Tineret şi Sport Chişinău, Rodica Guțu.

În prezent, regulamentul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică prevede că în grădiniţe, termometrele trebuie să se afle în vestiare.

În document nu este scris însă unde anume trebuie păstrate acestea şi în ce fel de vas.

De asemenea, practica de a măsura zilnic temperatura copiiilor, în coridorul grupei, rămîne obligatorie.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență îndeamnă totuşi oamenii să apeleze de urgență serviciile competente atunci cînd sparg termometre cu mercur. Specialiştii anunţă repetat că mercurul din termometre este foarte toxic şi este periculos pentru sănătatea celor din jur.

Source: publika.md

Keywords:

termometru , Mercur , grădiniţa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1397 locuitori

Catranîc este un sat şi comună din raionul Făleşti. Catranîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Satul Catranîc a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.