16 november 2018, 15:20 Moldovan reality views 12182
Copiii ar putea fi înscriși la grădiniță de la vîrsta de doi ani
16 november 2018, 15:20 Moldovan reality views 12182

Copiii ar putea fi înscriși la grădiniță de la vîrsta de doi ani

Copiii ar putea fi înscriși la grădiniță de la vîrsta de doi ani și nu de la trei ani, cum se întîmplă acum.

Ministerul Educației a elaborat un proiect de modificare a Codului Educației, în care este prevăzut și acest lucru. Documentul este supus dezbaterilor publice. 

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Educației în urma unei analize a situației privind organizarea educației timpurii în Republica Moldova, inclusiv cea antepreșcolară.

Astfel, potrivit datelor ministerului, în ultimii cinci ani, în grădinițele din țară au fost înscriși, anual, peste 17 mii copii cu vîrsta sub 3 ani.

Mai mult, în fiecare an, circa 20 mii copii de această vîrstă rămîn în afara procesului educațional și de îngrijire, oferit de instituțiile de educație timpurie.

În prezent, se constată și o cerere ridicată pentru serviciile de educație timpurie pentru copiii cu vîrsta sub 3 ani, în special, datorită disponibilității tinerelor mame de a reveni pe piața forței de muncă, se arată în Nota Informativă la proiectul de lege menționat.

Source: noi.md

Keywords:

copii , grădiniţa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1375 locuitori

Frăsineşti este un sat din cadrul comunei Măcăreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1375 de oameni. Satul Frăsinești a fost menționat documentar în anul 1497 cu denumirea Frățienești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.