16 november 2018, 16:40 Moldovan reality views 13776
Johannes Hahn a spus dacă RM ar putea pierde liberalizarea vizelor
16 november 2018, 16:40 Moldovan reality views 13776

Johannes Hahn a spus dacă RM ar putea pierde liberalizarea vizelor

Comisarul pentru negocieri de extindere și buna vecinătate, Johannes Hahn a spus, fiind întrebat dacă Moldova ar putea pierde liberalizarea vizelor, acest subiect „nu e o chestiune discutată în prezent”.

„Moldova promovează în mod activ cetățenia moldovenească, de exemplu în regiunea Golfului, din motive economice. Dar nu avem dovezi care să ne permită să vedem cine obține cetățenia Republicii Moldova, nu sîntem la curent cu nume sau cine primește cetățenie moldovenească care dă dreptul la călătorie în Europa fără viză”, a spus Hahn într-un interviu pentru europalibera.org.

Oficialul european a declarat că Bruxellesul își dorește să obțină mai multe informații, dovezi, mai multă transparență, deoarece, în general, este foarte îngrijorat de anumite măsuri prin care se oferă cetățenie.

Dacă vor fi găsite dovezi, decizia depinde de statele membre.

„Există în toate acordurile noastre o așa-numită clauză de suspendare dacă există anumite evoluții care contravin spiritului liberalizării vizelor. Dar, din nou, în prezent nimic nu este prevăzut sau discutat în acest sens”, a precizat Johannes Hahn.

Source: puterea.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.