01 november 2019, 15:10 Moldovan reality views 14359
Cu cît au crescut pensiile
01 november 2019, 15:10 Moldovan reality views 14359

Cu cît au crescut pensiile

Pensiile care nu ajung la valoarea de 1 589 de lei, adică la minimul de existenţă pentru pensionari pentru semestrul I al anului precedent, au crescut, de la 1 ianuarie 2019, cu 10%.

De majorări au beneficiat mai bine de 453 de mii de persoane, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) într-un comunicat de presă.

Majorările au fost aplicate asupra tututor tipurilor de pensii - pentru limită de vîrstă, de dizabilitate, de urmaş, pentru vechime în muncă, pentru unele categorii de angajaţi din aviaţia civilă, pentru funcţionari publici, pentru unele categorii de angajaţi din domeniul culturii, pentru militarii în termen şi membrilor lor de familie, pentru participanţii la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E Cernobîl, pentru persoanele din rîndurile structurilor de forţă.

Potrivit estimărilor prealabile, pensiile pentru limita de vîrstă au crescut în medie cu 115 lei, pensiile de dizabilitate s-au majorat, în medie, cu 101 lei şi pensiile pentru militari s-au majorat cu 123 de lei.

Source: ziarulnational.md

Keywords:

pensie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1997 locuitori

Cubolta este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cubolta și Mărășești. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Sîngerei, și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1997 de locuitori. Satul Cubolta a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.