15 january 2019, 14:20 Moldovan reality views 9826
Cum achităm serviciile comunale fără a sta la coadă
15 january 2019, 14:20 Moldovan reality views 9826

Cum achităm serviciile comunale fără a sta la coadă

Trăim timpuri interesante, fiecare zi le aduce oamenilor descoperiri sub formă de noi tipuri de gadget-uri, metode de comunicare la distanță, de efectuare a diverselor operațiuni bancare, de achiziționare a mărfurilor și serviciilor.

Progresul, vorba cîntecului din pelicula cinematografică «Aventurile lui Electronic», a ajuns la înălţimi nemaivăzute, cînd tot mai mult muncesc roboții, adică gadget-urile și programele, nu omul.

Ca şi înainte la oficiul poștal

Acum 15-20 de ani oamenii puteau achita serviciile comunale doar prin intermediul operatorilor ÎS Poşta Moldovei, azi ei au posibilitatea să o facă și prin alte metode, mai moderne și mai comode.

Însă mulți dintre cetățenii noștri preferă și acum să achite facturile ca pe vremuri, stînd la cozile lungi de la oficiile poștale sau bănci. Astfel, din cele aflate de Noi.md, la finele anului 2018, din cauza fluxului enorm de consumatori, grăbiți să achite facturile și să intre în noul an fără datorii, în ajunul sărbătorilor activitatea întreprinderii Poşta Moldovei a fost dată peste cap. Oficiile poștale erau supraîncărcate și programul nu s-a isprăvit cu acest flux de persoane.

Din cele relatate de Elena P., operator la un oficiu poștal, care recepționa plățile, așa fluxuri de consumatori dornici să achite facturile au loc la finele fiecărei luni. Oamenii așteaptă să le fie aduse toate facturile (unii furnizori pot trimite factura și după data de 20 a lunii), după care găsesc o zi liberă, pentru a achita toate facturile simultan. Astfel de zile, sînt, de regulă, la sfîrşitul lunii.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

servicii comunale

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1714 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.