19 may 2019, 13:30 Moldovan reality views 14446
Unde migrează ”fluturașii de noapte”
19 may 2019, 13:30 Moldovan reality views 14446

Unde migrează ”fluturașii de noapte”

În Moldova, prostituția este interzisă prin lege, însă deja de 15 ani pentru activități de acest gen este prevăzută doar responsabilitate administrativă.

Deci, dacă vom compara cu traficul de persoane și alte crime grave, pentru practicarea prostituției avem sancțiuni suficient de blînde, incapabile să schimbe cardinal situația. Uneori persoanele amendate pentru prestarea serviciilor sexuale revin imediat la meserie, pentru a recupera pierderile suportate. Multă lume vede soluția în înăsprirea sancțiunilor, dar acest punct de vedere nu este susținut de majoritatea experților străini, care pun accent pe îmbunătățirea situației economice în țară, cică, trebuie să creăm stimulente pentru ca fetelor să le fie mai convenabil să se angajeze la întreprinderi sau în oficii, dar nu în casele de toleranță. Deși, la drept vorbind, acest gen de activitate este dezvoltat anume în țările prospere din punct de vedere economic. Și tot mai extins devine factorul transnațional: pentru a fi angajate în industria sexului, moldovencele sînt scoase din țară pe diferite căi.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , femei

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.