20 may 2019, 11:10 Moldovan reality views 9317
Socialiștii, despre inițiativa blocului ACUM de a cere o ședință specială a Parlamentului
20 may 2019, 11:10 Moldovan reality views 9317

Socialiștii, despre inițiativa blocului ACUM de a cere o ședință specială a Parlamentului

Inițiativa blocului ACUM de a cere organizarea unei ședințe speciale a Parlamentului pe 21-22 mai a fost primită cu critică din partea Partidului Socialiștilor.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, menționează că „Parlamentul ar trebui să fie convocat atunci cînd va apărea o posibilitate reală de a crea majoritatea parlamentară stabilă".

„Din nou, am aflat din presă că Blocul ACUM cere convocarea unei ședințe speciale a parlamentului în zilele de 21-22 mai, adică luni-marți. Cu părere de rău, sîntem nevoiți să constatăm că în Moldova, politica se transformă într-un show public, bazat pe ceva imprevizibil, alogic și departe de respectarea cadrului legislativ", a scris Vlad Batrîncea într-o postare pe o rețea de socializare.

Politicianul spune că „noi nu dorim să facem „jocul patrioților" care astăzi declară una, iar mîine – alta. Poziția noastră rămîne aceeași, ea a fost expusă public, după ședințaConsiliului Republican al PSRM".

Vlad Batrîncea spune că PSRM se declară pentru depășirea crizei politice și economice, dar că „soluționarea acestei probleme dificile nu poate fi obținută prin trucuri de circ și declarații publice tari, în așteptarea aplauzelor".

Totodată, secretarul executiv al PSRM spune că formațiunea este dispusă să continue dialogul cu blocul ACUM „imediat ce conducătorii și reprezentanții partidelor din componența blocului vor mai reduce din ambițiile lor politice și își vor manifesta disponibilitatea de a participa la formarea unei majorități parlamentare stabile și crearea unui guvern eficient și funcțional".

Source: tv8.md

Keywords:

PSRM , Blocul ACUM

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1355 locuitori

Badicul Moldovenesc este un sat şi comună din raionul Cahul. Badicul Moldovenesc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1355 de oameni. Satul Badicul Moldovenesc a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.