24 june 2019, 10:56 Moldovan reality views 4616
Plahotniuc pleacă de la conducerea PDM
24 june 2019, 10:56 Moldovan reality views 4616

Plahotniuc pleacă de la conducerea PDM

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, și-a depus mandatul de președinte al formațiunii. Anunțul a fost făcut acum cîteva minute de politician pe o rețea de socializare, notează Noi.md.

Vlad Plahotniuc și-a argumentat decizia prin faptul că nu mai vrea să fie un obstacol în dezvoltarea partidului pe care l-a condus.

"Partidele proeuropene din Parlament spun că au refuzat dialogul cu Partidul Democrat din cauza că au o problemă cu mine, eu fiind președintele partidului. Vreau să îndepărtez acest obstacol pentru viitor și vin cu o decizie prin care să fie clar că Partidul Democrat nu este dependent de un singur om, nu este dependent de mine. Mi-am depus astăzi mandatul de președinte al partidului și le-am propus colegilor să organizeze cît mai curînd congresul partidului pentru a alege o nouă conducere și a aproba un nou program politic. De asemenea, pentru a opri speculațiile posibile, declar că am decis să nu mai candidez la acest congres pentru vreo funcție în partid", a scris Plahotniuc.

În ceea ce privește mandatul de deputat, Plahotniuc a declarat că va lua o decizie împreună cu alegătorii care l-au votat.

"Nu doresc acest mandat pentru imunitate sau pentru altceva, este însă mandatul dat de oameni și orice decizie pe această temă urmează să fie luată de mine împreună cu ei, este mandatul care aparține cetățenilor din Nisporeni, nu mie sau altcuiva".

Totodată, Plahotniuc a dat de înțeles că fracțiunea parlamentară a PDM ar fi șantajată și presată. El a venit cu un îndemn către oponenții politici să renunțe la presiuni.

"Una este însă să plătească partidul prețul politic pentru decizia asta, alta este să existe abuzuri și răfuieli împotriva oamenilor din partid și a funcționarilor din diferite instituții ale statului, care nu au nici o afiliere cu partidul. Cine vrea să se răfuiască politic să o facă cu mine, îmi asum eu integral rolul de țintă a abuzurilor de orice fel, dar să nu se războiască cu colegii din partid", a mai remarcat el.

Fostul lider PDM a adus mulțumiri colegilor și susținătorilor de partid, menționînd că a fost o onoare să se afle în fruntea echipei.

"Sînt sigur că noua conducere care va fi aleasă la congres va reuși să facă performanță politică și, pentru binele partidului și al țării, îmi doresc să reușească să obține rezultate și mai bune decît cele obținute în mandatul meu", a conchis el.

Source: noi.md

Keywords:

Vlad Plahotniuc , demisie , PDM

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
1648 locuitori

Porumbeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Porumbeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Satul Porumbeşti a fost menționat documentar în anul 1822.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.