07 november 2019, 09:30 Moldovan reality views 2747
Interdicție de comercializare a carburanților duty-free, impusă de guvern
07 november 2019, 09:30 Moldovan reality views 2747

Interdicție de comercializare a carburanților duty-free, impusă de guvern

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege care prevede anularea prevederilor referitor la comercializarea produselor petroliere fără plata TVA şi a accizelor la punctele de trecere la ieşirea din Moldova.

Potrivit agenţiei Infotag, ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţă, a menţionat că anume prevederile legislative cu privire la comercializarea de combustibil în regim duty-free a fost unul dintre motivele stopării programului cu FMI.

75% din mărfurile vîndute în magazinele duty free au fost aduse ilegal - declarație

În plus, acestea nu oferă condiţii egale pentru contribuabilii care vînd carburanţi pe teritoriul ţării.

Premierul Maia Sandu a declarat la conferinţa de presă de după şedinţă că, începînd cu 2015, magazinele duty-free au importat bunuri în valoare de 2,8 mlrd. lei ($156,7 mil.), abătîndu-se de la plata impozitelor din cauza legilor proaste.

"Potrivit studiilor, 75% din volumul mărfurilor vîndute în magazinele duty-free au intrat ilegal în ţară. Societatea va putea afla mai multe detalii pînă la sfîrşitul zilei", a spus ea şi a promis că va publica documentele desecretizate pe această temă.

Sandu a menţionat că în aceste documente sînt indicaţi beneficiarii finali, printre care se numără "nume bine-cunoscute".

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
1397 locuitori

Fîntîniţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte satul Fîntîniţa și stația de cale ferată Ghizdita. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Drochia și la 194 km de Chișinău. Satul Fîntînița a fost menționat documentar în anul 1585.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.