07 november 2019, 16:00 Moldovan reality views 3448
Regulamentul privind protecția animalelor folosite în scopuri științifice, aprobat
07 november 2019, 16:00 Moldovan reality views 3448

Regulamentul privind protecția animalelor folosite în scopuri științifice, aprobat

Guvernul a aprobat ieri în ședință Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Comitetului național de etică pentru protecția animalelor folosite în scopuri experimentale sau în alte scopuri științifice.

Comitetul este constituit din cel puțin nouă membri, care sînt reprezentanți ai mediului academic, asociațiilor profesionale și organizațiilor de protecție a animalelor.

Atribuțiile comitetului includ:

  • oferirea consultanţei privind aspecte legate de achiziția, creșterea, adăpostirea, îngrijirea și folosirea animalelor de către structurile responsabile de protecţia animalelor din cadrul autorităţilor competente şi al unităţilor utilizatoare/furnizoare/crescătoare de animale folosite în scopuri experimentale sau în alte scopuri ştiinţifice; 
  • participarea la schimbul de informaţii privind cele mai bune practici în acest sector cu reprezentanţii comitetelor naţionale pentru protecţia animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice sau educative din alte state; 
  • formularea opiniilor cu privire la proiectele de acte normative elaborate în domeniul de competenţă; 
  • participarea la activităţi organizate de către laborator în domeniul ştiinţei animalelor; 
  • analizarea informaţiilor statistice privind folosirea animalelor în scopuri experimentale sau în alte scopuri științifice.

Source: noi.md

Keywords:

animale , protecția , stiinta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1066 locuitori

Hănășenii Noi este un sat și comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hănășenii Noi și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1066 de oameni. Satul Hănășenii Noi a fost menționat documentar în anul 1793.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.