14 july 2019, 09:30 Moldovan reality views 3250
Programul „Prima Casă” va avea continuitate
14 july 2019, 09:30 Moldovan reality views 3250

Programul „Prima Casă” va avea continuitate

Programul „Prima Casă" va continua atît timp cît acesta este în beneficiul cetățenilor și este efectuat într-un cadru de prudență fiscală. Declarația a fost făcută vineri, 12 iulie, de ministrul Finanțelor Natalia Gavrilița, informează MOLDPRES.

Ministrul a afirmat, la o conferință de presă, că statul continuă să-și onoreze angajamentele pentru program și a spus că ar vrea să aibă o întrevedere cu beneficiarii acestuia pentru a stabili acțiunile ce trebuie întreprinse în viitor. „Toate proiectele care vor fi implementate, vor fi analizate prin prisma a două principii: dacă acesta este în favoarea cetățeanului și dacă este eficient din perspectiva cheltuirii banului public", a precizat Gavrilița.

Ministrul a mai prezentat prioritățile instituției pe care o conduce pentru perioada următoare. Potrivit sursei citate, pentru Ministerul Finanțelor este important în prezent să definitiveze rectificarea bugetului și să adopte toate angajamentele asumate în relația cu FMI.

„Toate autoritățile vor lucra pentru îndeplinirea angajamentelor de care depind debursarea resurselor din partea partenerilor străini. O prioritate este creșterea capacității de absorbție în privința proiectelor de investiții capitale. Avem foarte multe împrumuturi și granturi din partea partenerilor externi pe care din păcate nu le executăm", a spus Gavrilița.

Totodată, Ministerul Finanțelor va depune eforturi pentru crearea unui mediu de afaceri previzibil și orientat spre cetățeni și spre antreprenori, care „trebuie să înțeleagă că impozitele trebuie achitate", a conchis ministrul.

Source: moldpres.md

Keywords:

Prima Casă , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1507
Populația:
396 locuitori

Larga Veche este un sat din cadrul comunei Larga Nouă, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 396 de oameni. Satul Larga Veche a fost menționat documentar în anul 1507.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.