15 july 2019, 10:10 Moldovan reality views 2457
Pesta porcină amenință din nou Moldova
15 july 2019, 10:10 Moldovan reality views 2457

Pesta porcină amenință din nou Moldova

Pesta porcină africană a revenit în forță pe teritoriul României. Noi cazuri au fost confirmate de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală în comuna Islaz din judeţul Teleorman.

Șapte gospodării din localitate sînt suspectate că ar avea animale bolnave, informează Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman.

În urma confirmării diagnosticului de pestă porcină africană şi pe fondul existenţei suspiciunilor cu privire la prezenţa bolii şi în alte gospodării, s-a dispus măsura uciderii preventive a tuturor suinelor de pe raza localităţii Islaz. Acţiunea va demara chiar astăzi.

Pînă la această dată, din cauza pestei porcine, în judeţul Teleorman au fost ucişi 3 125 de porci, toţi din gospodăriile populaţiei. Proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat.

Localitatea Islaz se află în partea de sud a judeţului Teleorman, în Lunca Dunării, în apropierea fondului de vînătoare 4 Turnu Măgurele, unde vor fi verificați de boală porcii mistreți. Orice suspiciune trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate.

Amintim că la înceutul lunii iunie, și autoritățile R. Moldova anunțau despre un focar de pestă porcină africană la mistreți depistați în fondul silvic din regiunea orașului Lipcani, raionul Briceni. Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, prin cercetări de laborator, a confirmat prezența virusului în probele recoltate de la șase cadavre de mistreți.

Source: tv8.md

Keywords:

pesta porcină

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1517 locuitori

Berezlogi este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Berezlogi și Hîjdieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1517 oameni. Satul Berezlogi a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.