21 july 2019, 11:00 Moldovan reality views 4494
Detalii noi privind avionul dispărut de pe radare între Orhei şi Teleneşti
21 july 2019, 11:00 Moldovan reality views 4494

Detalii noi privind avionul dispărut de pe radare între Orhei şi Teleneşti

Avionul de mici dimensiuni, care a dispărut vineri de pe radare în zona satului Cucuruzeni, raionul Orhei, este de negăsit. Purtătorul de cuvînt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Puşcaşu, a declarat că salvatorii continuă căutările.

Căutările au început vineri seara. Salvatorii au verificat minuțios zona cu o dronă. De asemenea, în operaţiune a fost implicat un avion de mici dimensiuni, angajat de Inspectoratul General al Poliției.

"Este antrenat efectivul situațiilor excepționale Telenești, Orhei și aparatul central al IGSU. Au fost efectuate cercetări fizice în teren cu echipe de căutare, împreună cu colegii de la IGP. Au fost cercetate sectoare de teren, s-a discutat cu lucrătorii care puteau fi în zona unde avionul a dispărut de pe radare", a declarat Vitalie Rudico, salvator.

Șeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Balan a declarat că aeronava s-ar fi pornit din Ucraina. Deşi au trecut mai mult de 24 de ore de la incident, autorităţile de la Chişinău nu cunosc, câte persoane erau la bord şi nici care este capacitatea avionului.

Source: publika.md

Keywords:

Orhei , avion

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1782
Populația:
837 locuitori

Căpreşti este un sat din cadrul comunei Prodăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Floreşti și la 102 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 837 de oameni. Satul Căprești a fost menționat documentar în anul 1782.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.