17 october 2019, 12:45 Moldovan reality views 3220
Consiliul Europei va monitoriza și în continuare Moldova
17 october 2019, 12:45 Moldovan reality views 3220

Consiliul Europei va monitoriza și în continuare Moldova

Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a fost plină de evenimente diferite și semnificative, dar țării noastre i-a fost totuși acordată o atenție sporită.

Raportul Consiliului Europei (CE), în care a fost reflectată situația din țara noastră după schimbarea puterii și eforturile de deoligarhizare a instituțiilor publice, a provocat reacții contradictorii în Moldova și peste hotarele ei. În același timp, a devenit clar că republica va fi în continuare monitorizată de această, cea mai veche pe continentul european, instituție interguvernamentală și interparlamentară.

La Strasbourg, din cele menționate de un eurodeputat, Moldova este considerată "victima unui oligarh, care a reușit să preia controlul deplin asupra statului". Totuși, există speranța că autoritățile vor reuși să-și realizeze intențiile și țara va fi preluată în totalitate de propriii cetățeni. Iar pe parcursul alegerilor generale locale din 20 octombrie 2019, autoritățile trebuie să asigure toate standardele democratice.

Deși majoritatea parlamentarilor europeni antrenați în discuții au apreciat pozitiv ritorica CE în adresa Moldovei, un șir de politicieni au avut și unele obiecții. De exemplu, a răsunat opinia că la Strasbourg accentele au fost puse nu tocmai corect, forțele politice din Moldova fiind divizate în proeuropene și prorusești, deoarece Moldova, ca stat independent, tinde spre o colaborare reciproc avantajoasă cu toți actorii internaționali importanți.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
862 locuitori

Tartaul de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Tartaul de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 862 de oameni. Satul Tartaul de Salcie a fost menționat documentar în 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.