11 august 2019, 12:30 Moldovan reality views 3493
Democrații se debarasează de liderii toxici?
11 august 2019, 12:30 Moldovan reality views 3493

Democrații se debarasează de liderii toxici?

În cadrul ședinței fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova, care a avut loc joi, a avut loc schimbarea liderului facțiunii.

Potrivit datelor Noi.md, problema schimbării liderului facțiunii a fost înaintată de majoritatea deputaților-democrați (aleși în principal pe circumscripții) încă de săptămîna trecută, cu toate acestea Filip se opunea aestui lucru cu toate forțele, organizînd întîlniri repetate cu fiecare membru al facțiunii, încercînd să convingă colegi să nu facă acest pas. Filip i-a cedat lui Diacov funcția de președinte al fracțiunii parlamentare PDM.

În locul lui Pavel Filip, care, în același timp, ocupă funcția de președinte al partidului, liderul facțiunii, prin vot secret, a fost ales Dmitru Diacov, care în 1997 a fondat PDM și a fost președintele acestuia în primii săi 12 ani de existență.

Se pare că a început procesul de curățare a partidului de persoanele apropiate lui Plahotniuc, care ar putea fi implicați în cazuri de mare anvergură legate de tentativă de uzurpare a puterii în Republica Moldova, caz care practic nu este cercetat din cauza lipsei unui Procuror general independent.

Source: noi.md

Keywords:

PDM , lider

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1540
Populația:
4800 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerniţa și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Mălăiești alcătuia 4800 oameni în anul 2008. Satul Mălăieşti a fost atestat documentar în anul 1540.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.