11 august 2019, 16:00 Moldovan reality views 3958
Concursul pentru funcția de procuror general: o nouă întorsătură
11 august 2019, 16:00 Moldovan reality views 3958

Concursul pentru funcția de procuror general: o nouă întorsătură

Conform pronosticurilor puterii, în Moldova noul procuror general trebuia să apară la începutul lunii noiembrie, însă instituția de drept este în continuare condusă de un interimar.

Conform totalurilor preselecției, în scopul asigurării unei alegeri mai vaste și a respectării formalităților democratice, în adresa Consiliului suprem al procurorilor au fost expediate dosarele a patru candidați, dintre care trei – foști sau actuali procurori, iar unul reprezintă societatea civilă. Era de așteptat ca lista pretendenților la funcția de procuror general să fie făcută publică luni, 4 noiembrie, după care să înceapă etapa a doua de selectare. Însă o nouă întorsătură a evenimentelor, în mod repetat, a obligat autoritățile să-și revadă planurile. Miercuri, 6 noiembrie, ministrul Justiției, Olesea Stamate, a declarat că concursul a fost compromis și rezultatele lui vor fi anulate.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

procuror , concurs

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
728 locuitori

Găureni este un sat din cadrul comunei Bălăneşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Nisporeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Găureni a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.