11 december 2019, 10:00 Moldovan reality views 2967
Alocațiile sociale de stat pentru unele categorii ale populației vor fi majorate
11 december 2019, 10:00 Moldovan reality views 2967

Alocațiile sociale de stat pentru unele categorii ale populației vor fi majorate

Alocațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități și persoane vîrstnice, care nu îndeplinesc condițiile necesare pentru obținerea dreptului la pensie, vor fi majorate cu 40 și respectiv 30 la sută, potrivit unui proiect de lege, avizat pozitiv astăzi de guvern. Proiectul a fost prezentat cu titlu de inițiativă legislativă de un grup de deputați, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, majorările vizează circa 21 mii de beneficiari de alocații de stat. În urma majorării, cuantumul alocațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate și medii va constitui 80 la sută din cuantumul pensiei minime pentru această categorie de persoane, iar pentru persoanele vîrstnice va reprezenta 50 la sută din cuantumul pensiei minime pentru limită de vîrstă, stabilit anual de către guvern.

Calculele estimative arată că implementarea proiectului de lege implică cheltuieli financiare anuale suplimentare în sumă totală de 79,6 milioane de lei pentru anul 2020, circa 83,2 milioane pentru anul 2021 și 87,4 milioane de lei pentru anul 2022. Mijloacele financiare respective sînt prevăzute în proiectul Cadrului bugetar pe termen mediu pentru anii 2020-2022.

Source: moldpres.md

Keywords:

indemnizatii , populatia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1502
Populația:
35488 locuitori
Logo

Cahul este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cahul. Amplasat  în Cîmpia Prutului, la frontiera cu România, oraşul Cahul este situat la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 35488 oameni. Localitatea este menţionată documentar în 1502 cu numele Şcheia. Mai târziu denumirea aşezării se schimbă în Frumoasa, iar prin decretul ţarului Rusiei, Nicolai I, din 1835, i se conferă statutul de oraş şi reşedinţă de judeţ cu numele Cahul.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.