22 november 2019, 12:40 Moldovan reality views 3692
Ordinul Republicii oferit de Timofti lui Plahotniuc, restras de Dodon
22 november 2019, 12:40 Moldovan reality views 3692

Ordinul Republicii oferit de Timofti lui Plahotniuc, restras de Dodon

Președintele Igor Dodon susține că îl va lăsa pe Vlad Plahotniuc fără Ordinul Republicii, dar că mai e nevoie de analiză de partea juriștilor săi în acest sens.

Șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, că ia în calcul acest lucru, solicitat de Blocul ACUM în repetate rînduri, transmite Noi.md cu referire la Cotidianul.md.

„Este o comisie care trebuie să se convoace și să vadă cum se retrage acest ordin. Juriștii mei se ocupă. Este o procedura, care este strict reglementată. Imediat ce comisia îmi va da propunerea, eu îl semnez", a declarat Dodon.

Vlad Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii" de către ex-președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, „pentru contribuții decisive la desăvîrșirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană".

„Ordinul Republicii" este distincția de stat supremă a Republicii Moldova care se conferă pentru „merite excepționale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei și al omenirii".

Source: cotidianul.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.