12 september 2019, 17:00 Moldovan reality views 3849
Igor Dodon a promulgat două proiecte de legi sociale importante
12 september 2019, 17:00 Moldovan reality views 3849

Igor Dodon a promulgat două proiecte de legi sociale importante

Astăzi Președintele Moldovei, Igor Dodon, a promulgat două proiecte de legi sociale foarte importante.

Acest lucru a fost comunicat de către politologul Nicolae Pascaru, președinte al Mișcării Naționale „Voevod", relatează Noi.md.

Potrivit lui Nicolae Pascaru, una dintre legi reglementează indexarea pensiilor de două ori pe an, prima – la 1 aprilie pentru toți beneficiarii de pensii în conformitate cu formula existentă. A doua indexare va fi efectuată la 1 octombrie pentru beneficiarii de pensii ce nu depășesc minimul de existență.

De menționat că Președintele Igor Dodona a promovat acest proiect de lege începînd cu anul 2015, cînd deținea mandatul de deputat.

Politologul a menționat că cea de-a doua lege oferă dreptul la o indemnizație unică în valoare de 700 de lei pentru toate persoanele ale căror pensii nu depășesc valoarea de două mii de lei. De această asistență vor beneficia peste 590 de mii de cetățeni, inclusiv beneficiarii de pensii de dizabilitate și pensii de urmaș în cazul pierderii întreţinătorului.

Legile vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
1835 locuitori

Burlacu este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Burlacu și Spicoasa. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Burlacu a fost menționat documentar în anul 1820.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.