12 october 2019, 17:00 Moldovan reality views 4733
Materialele informative despre Parlament, traduse în limbaj mimico-gestual (Video)
12 october 2019, 17:00 Moldovan reality views 4733

Materialele informative despre Parlament, traduse în limbaj mimico-gestual (Video)

În premieră materialele informative în format video despre activitatea, istoria și atribuțiile Parlamentului Republicii Moldova au fost traduse în limbaj mimico-gestual, cu suportul proiectului Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova".

Acțiunea se înscrie în eforturile de edificare a unui Parlament incluziv și accesibil pentru toți locuitorii Republicii Moldova. Anul acesta pentru prima dată cu suportul financiar al agențiilor ONU au fost tipărite materiale informative despre Legislativ și mecanismele de implicare a oamenilor în procesul decizional în limbaj Braille și în versiunea ușor de citit, ușor de înțeles. De asemenea, noul modul al paginii web pentru programarea on-line a vizitelor a fost elaborat cu ajustările recomandate de regulile internaționale în domeniu, fiind prietenos persoanelor cu deficiențe de vedere, transmite Noi.md.

Parlamentul Republicii Moldova s-a aliniat campaniei naționale dedicate Zilei Internaționale a Drepturilor Omului în Moldova. În 2019, Celebrarea Zilei Internaționale a Drepturilor Omului în Moldova se desfășoară în contextul tematic a 30 de ani de la adoptarea Convenției ONU pentru drepturile copilului și a 25 de ani de la desfășurarea Conferinței Internaționale privind Populația și Dezvoltarea.

Source: noi.md

Keywords:

parlament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
859 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Chioselia Mare, raionul Cahul. Localitatea Frumușica este situată la distanța de 50 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 859 de oameni. Localitatea Frumușica a fost menţionată documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.