12 november 2019, 16:30 Moldovan reality views 4271
Agresarea profesorilor în Moldova, amendată cu pînă la 68.000 de lei
12 november 2019, 16:30 Moldovan reality views 4271

Agresarea profesorilor în Moldova, amendată cu pînă la 68.000 de lei

Violența asupra profesorilor din partea elevilor sau părinților ar putea fi sancționată cu amendă, lucru în folosul comunității sau chiar închisoare. Cel puțin asta prevede un proiect de lege inițiat de democrații Pavel Filip, Monica Babuc și Igor Vremea.

Deputații propun ajustarea Codului Penal și cel al Educațieiei, astfel încît acțiunile de violență asupra profesorilor să fie calificate drept huliganism și pedepsite cu amenzi de pînă la 68.000 de lei sau cu închisoare de pînă la 5 ani, transmite Noi.md cu referire la Agora.

Totodată, acțiunile de huliganism nu prea grav, adică acostarea jignitoare în locuri publice a personalului didactic, vor fi sancționate cu amenzi de pînă la 3.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de pînă la 60 de ore.

Totodată, cadrele didactice vor fi obligate să comunice imediat despre orice caz suspect sau confirmat de abuz, violență fizică sau verbală asupra lor sau a colegilor din partea elevilor, studenților, părinților și altor persoane.

„Avînd în vedere semnalarea, în ultima perioadă de către cadrele didactice, a numeroaselor cazuri de violență și amenințări exercitate în cadrul instituțiilor de învățămînt, inclusiv asupra profesorilor, s-a considerat că este iminentă operarea unor completări ai legislației relevante", menționează autorii inițiativei legislative în nota informativă la proiect.

Source: agora.md

Keywords:

profesor , agresie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.