28 january 2020, 14:00 Moldovan reality views 4489
Un nou tip de fraudă prin intermediul telefoanelor mobile
28 january 2020, 14:00 Moldovan reality views 4489

Un nou tip de fraudă prin intermediul telefoanelor mobile

Un operator de telefonie mobilă atenţionează privind înteţirea tentativelor de fraudă, comise de escroci prin transmiterea de bipuri către utilizatori de la numere internaţionale din Ciad, Slovenia etc.

Reapelînd aceste numere internaţionale, utilizatorii aud, de regulă, un robot pe fundal, muzică, linişte sau chiar pot lua legătura cu un abonat real. Asemenea bipuri sînt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi.

Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să sune la aceste numere internaţionale necunoscute, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision.

Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sînt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului.

La rîndul său, operatorul achită către operatorii străini tariful de interconectare pentru fiecare apel efectuat.

Astfel, pentru a evita pierderea banilor sau a minutelor (creditului) din contul mobil, cei care primescasemenea bipuri sînt îndemnaţi să le ignore, iar în caz de dubii, să informeze de urgenţă echipa Prevenire Fraude din cadrul companiei.

Mai multe informaţii despre diferite tipuri de fraude posibile şi cum le puteţi evita, pot fi găsite la rubrica "Protejează-te de fraude", pe site-ul oficial al operatorului.

Source: noi.md

Keywords:

telefon , escrocherie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.