14 september 2020, 16:00 Moldovan reality views 2253
Cîți bani au cheltuit partidele pentru campania electorală la funcția de președinte
14 september 2020, 16:00 Moldovan reality views 2253

Cîți bani au cheltuit partidele pentru campania electorală la funcția de președinte

Pentru campania electorală a Maiei Sandu și a candidatlui partidului lui Ilan Șor, cumulativ au fost cheltuiți aproape 1 milion de lei în primele zile de campanie.

Potrivit rapoartelor prezentate la CEC, pentru Maia Sandu s-au cheltuit deja 233 084,50 lei și alte bunuri sau servicii în sumă de 53 mii de lei, doar în perioada 3 septembrie – 11 septembrie 2020. Din aceste sume, 232 mii de lei sunt pentru promovare, iar altele 15 mii de lei pentru publicitatea pe Facebook.

Raportul integral poate fi citit direct pe siteul www.cec.md

O sumă record au cheltuit cei din Partidul Șor, figuranții raportului Kroll. Aceștia indică în raport cheltuieli sub formă de bunuri sau servicii în sumă de 644 mii de lei, ajutorul financiar și material venind din partea deputaților formațiunii și a altor persoane din anturajul lui Ilan Șor, inclusiv 40 mii de lei de la Ilona Șor.

Raportul integral poate fi citit direct pe siteul www.cec.md

Potrivit rapoartelor publicate de către CEC, Maia Sandu și Ilan Șor ocupă primele locuri la capitolul cheltuieli pentru activitatea grupurilor de inițiativă, raportate pentru perioda 3-11 septembrie curent. Pe locul trei se află Renato Usatîi (124 mii lei), fiind urmat de Andrei Năstase (106 mii lei).

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc în ziua de 1 noiembrie 2020.

Source: noi.md

Keywords:

bani , alegeri , partide

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
332 locuitori

Cheltuitori este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 332 de oameni. Satul Cheltuitori a fost menționat documentar în anul 1624.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.