24 september 2020, 16:00 Moldovan reality views 2907
Alegeri la limită. Care va fi prezența la alegerile prezidențiale?
24 september 2020, 16:00 Moldovan reality views 2907

Alegeri la limită. Care va fi prezența la alegerile prezidențiale?

Zilele trecute experții politici au făcut pronosticuri cu privire la prezența alegătorilor la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Au răsunat chiar presupuneri, că din cauza absenteismului aceste alegeri ar putea fi declarate invalide.

Istoria RM independente cunoaște asemenea cazuri. Ce-i drept, doar la alegerile locale. În a. 2005 chișinăuienii de patru ( !) ori au încercat să aleagă primarul general. Dar deoarece la scrutin participa doar o treime din electorat (prezența minimă atunci a fost de 19,8%, maximă – 27%) de fiecare dată alegerile primarului general de Chișinău erau declarate invalide. În a.2005 edilul capitalei așa și nu a fost ales, timp de doi ani Vasile Ursu a asigurat interimatul.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

alegeri , prezentare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1641
Populația:
1082 locuitori

Zamciogi este un sat din cadrul comunei Rădeni raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 082 oameni. Satul Zamciogi a fost menționat documentar în anul 1641.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.