30 october 2020, 16:15 Moldovan reality views 1957
Postul Naţional Radio Moldova împlinește 90 de ani de la fondare
30 october 2020, 16:15 Moldovan reality views 1957

Postul Naţional Radio Moldova împlinește 90 de ani de la fondare

Astăzi, 30 octombrie, postul Naţional Radio Moldova împlinește 90 de ani de la fondare. Cu acest prilej, premierul R. Moldova, Ion Chicu, a adresat un mesaj de felicitare tuturor generațiilor, care au lucrat cu dăruire la primul post de radio din țară.

„Cu acest prilej, adresez sincere felicitări generațiilor de jurnaliști, redactori, oameni de artă, ingineri, tuturor celor care prin pasiune și responsabilitate formează blazonul de noblețe al primului post de radio din țară.

Pe parcursul activităţii sale, a fost nu doar prietenul devotat al ascultătorilor, dar a trăit împreună toate întâmplările din viața lor. Sute de profesioniști au muncit zi și noapte pentru ca informația echidistantă să ajungă la publicul larg. Evenimentele economice, sociale, politice, culturale și sportive, toate au trecut cronologic prin redacția radioului pe parcursul ultimelor nouă decenii.

Ceea ce pentru ascultători pare simplu de realizat, de fapt, presupune o muncă asiduă. Doar persoanele implicate în bucătăria jurnalistică știu câte emoții și efort se consumă pentru a lansa un produs radiofonic - un produs bine documentat, corect si echidistant, care ar informa ascultătorii și nu le-ar permite să fie manipulați. Așa își respectă publicul jurnaliștii profesioniști", se arată în mesajul prim-ministrului.

În semn de apreciere și respect, astăzi Guvernul Republicii Moldova a decernat diplome de merit și mențiuni mai multor angajați ai postului Radio Moldova.

Source: noi.md

Keywords:

radio , jubileu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
713 locuitori

Ciobanca este un sat din cadrul comunei Pănășești, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 713 oameni. Satul Ciobanca a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.