13 january 2021, 14:00 Moldovan reality views 2779
Ambasadorul Ucrainei în Moldova: Relațiile dintre țările noastre sînt
13 january 2021, 14:00 Moldovan reality views 2779

Ambasadorul Ucrainei în Moldova: Relațiile dintre țările noastre sînt "condamnate" să fie de bună vecinătate

Pe 12 ianuarie, după o pauză îndelungată, va avea loc o întrevedere între președintele țării noastre și cel al țării vecine Ucraina. În ajunul acestui eveniment, site-ul Noi.md a solicitat Ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko, un interviu.

Domnule Ambasador, ați venit în țara noastră într-o perioadă destul de complicată - în luna februarie a anului trecut, cînd abia începuse pandemia de coronavirus. Cum a afectat acest lucru activitatea Dvs. și a Ambasadei în general?

Într-adevăr, am fost nevoit să-mi încep activitatea în calitate de Ambasador al Ucrainei în Moldova într-o perioadă dificilă. Restricțiile impuse în legătură cu pandemia și-au pus amprenta asupra activității nu doar a Ambasadei, dar și a întregului serviciu public atît din Ucraina, cît și din Moldova. După începerea pandemiei, a trebuit să învățăm cu toții să lucrăm în condiții noi. În plus, Ambasada, de asemenea, a fost nevoită să depună eforturi considerabile timp de cîteva luni pentru a asigura revenirea în Ucraina a aproape trei sute de cetățeni de-ai noștri, care din diferite motive nu au reușit să facă acest lucru pînă la închiderea frontierei moldo-ucrainene. Din fericire, în toată această perioadă, colegii mei de la secția consulară a Ambasadei au făcut față cu succes acestor sarcini, dînd dovadă de un nivel înalt de profesionalism, iar partenerii moldoveni – de o extraordinară receptivitate și dorință de a lucra în regim 24/7. Profitînd de ocazie, aș dori să le mulțumesc încă o dată tuturor pentru ajutorul neprețuit.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

ambasador , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.