13 september 2021, 15:00 Moldovan reality views 1762
Jurnaliștii de la TV8 nu trebuie să pună problemele lor etice pe seama Nataliei Morari. Opinie
Photo: tv8.md
13 september 2021, 15:00 Moldovan reality views 1762

Jurnaliștii de la TV8 nu trebuie să pună problemele lor etice pe seama Nataliei Morari. Opinie

Jurnaliștii postului TV8 nu trebuie să-și arunce problemele etice pe seama Nataliei Morari, iar modul în care o spun este deprimant, iar un astfel de jurnalism nu poate fi numit "liber" în niciun fel.

Despre acest lucru a scris pe pagina sa de socializare președintele Adunării Popoarelor din Moldova, ex-directorul general al Biroului Relații Interetnice, Olga Goncearova, transmite Noi.md.

"Cineva a atins întrebarea despre emisiunile în limba rusă pe canal. Mariana Rață a răspuns despre lucrul cu vorbitorii de limbă rusă foarte neetic. Și ascultînd acești jurnaliști "pufoși" și care respectă Codul deontologic, mie îmi apar întrebări: este clar că Angela Gonța a divorțat de Filat tocmai din motive etice, nevrînd să murdărească imaginea strălucitoare a TV8. Iar lista acelor fonduri și organizații internaționale care finanțează canalul și stau în spatele fiecărui membru al acestei echipe vorbește despre o dependență financiară completă. Ce fel de "jurnalism liber"? Canalul a fost liber să critice guvernul anterior, ceea ce era necesar. Dar acum, cu acest colaps social cu care se confruntă Moldova, jurnaliștii tac. Dar aici și emisiunile în limba rusă. Ei bine, nu vă vom urmări și sper că veți pierde publicitatea în limba rusă. Doar nu mai aruncați problemele voastre de etică pe Morari. Modul în care vorbesc Rață și Macovei este deprimant. Un astfel de jurnalism nu poate fi numit nicicum "liber", a remarcat Olga Goncearova.

Source: noi.md

Keywords:

jurnalist , scandal

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
31 locuitori

Sagaidacul de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 19 km de oraşul Criuleni şi la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 31 de oameni. Satul Sagaidacul de Sus a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.