27 june 2016, 10:15 Celebrities views 8339
Marele artist Ion Puiu s-a stins din viaţă
27 june 2016, 10:15 Celebrities views 8339

Marele artist Ion Puiu s-a stins din viaţă

Doliu în lumea teatrului - renumitul pictor-scenograf, grafician, regizor şi actor, dramaturg şi poet, Ion Puiu, s-a stins din viaţă. Artistul a plecat la cele veşnice în seara zilei de ieri, 25 iunie, la vîrsta de 71 de ani.

Ion Puiu s-a născut la 1 noiembrie 1945, în satul Condrăteşti, raionul Ungheni.

În 1969 a absolvit Institutul de Artă Teatrală din Moscova, după care a revenit la baştină, unde s-a ocupat de crearea decorurilor memorabile pentru spectacole.

Ulterior, artistul s-a lansat şi în domeniul cinematografiei. Una dintre peliculele care l-a consacrat este filmul „Luceafărul", de Emil Loteanu.

Ion Puiu este deţinătorul Premiului de Stat al Republicii Moldova şi al Medaliei Eminescu, este Eminent al Culturii şi Maestru în Artă.

Corpul neînsufleţit al artistului va fi depus mîine dimineaţa, 27 iunie, la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla" din capitală, unde membrii familiei, colegii de breaslă, dar și cei care l-au cunoscut vor putea să-și ia rămas bun.

 

Source: trm.md

Keywords:

moarte , personalitati , artist

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
494 locuitori

Elizavetovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Elizavetovca şi Boroseni. Satul Elizavetovca este situat la o distanţă de 12 km de oraşul Donduşeni şi la 251 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 494 oameni. Satul Elizavetovca a fost atestat documentar la 8 august 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.