24 august 2018, 11:55 Celebrities views 9462
Putin l-a distins pe un moldovean cu titlul de medic emerit al Rusiei
24 august 2018, 11:55 Celebrities views 9462

Putin l-a distins pe un moldovean cu titlul de medic emerit al Rusiei

Directorul Institutului de Cercetări Științifice în domeniul Chirurgiei și Traumatologiei de Urgență pentru Copii, originar din Vulcănești, Valeri Mitiș, a primit o distincție din partea președintelui rus, Vladimir Putin.

Informația este publicată de site-ul administrației raionului Vulcănești, citat de Noi.md.

Corespondentul militar al ziarului „Komsomolskaia pravda" Aleksandr Koț a relatat că acest chirurg, cu 10 ani în urmă, i-a salvat mîna după ce a fost rănit la Țhinvali. În plus, medicul a salvat o mulțime de vieți de copil în regiunea Donbass și în Siria, scrie portalul de știri Gagauzinfo.md.
„Chirurg de la Dumnezeu. Își asumă cazurile cele mai dificile și reușește. A plecat să opereze copii din Donbass și Siria. Felicitările mele sincere, Valeri Afanasievici!", a scris Alexandr Koț pe Facebook.

Institutul de Cercetări Științifice în domeniul Chirurgiei și Traumatologiei de Urgență pentru Copii (mai bine cunoscut sub numele de Clinica Dr. Roșal) asigură non-stop îngrijire chirurgicală și traumatologică de urgență pentru copii.

Președinte al Institutului este bine-cunoscutul profesor, chirurg și activist social Leonid Roșal, iar postul de director, deja de cinci ani, îl ocupă originarul din Vulcănești, chirurgul de categorie superioară Valeri Mitiș.

Source: gagauzinfo.md

Keywords:

Vladimir Putin , medic

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1008 locuitori

Ferapontievca este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Ferapontievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1008 oameni. Satul Ferapontievca a fost menționat documentar în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.