17 september 2018, 17:07 Celebrities views 12941
Un chirurg moldovean cunoscut în toată lumea
17 september 2018, 17:07 Celebrities views 12941

Un chirurg moldovean cunoscut în toată lumea

Numele lui Aureliu Bătrînac este bine cunoscut nu doar printre medicii moldoveni – în anii de activitate în chirurgia cardiacă el a salvat mii de vieți, face operații unicat pe cord și multe clinici renumite din lume ar fi onorate să-l aibă printre angajați.

A muncit în Rusia, Germania, Croația, Italia, Spania, a urmat stagii în Elveția, Italia, Franța și în alte țări. Are o titulatură extrem de vastă: director medical al Medpark, doctor în științe medicale, medic de categorie superioară, docent, autor a peste 200 de publicații științifice, cavaler al Ordinului „Gloria Muncii", posesor al medaliei „Nicolae Milescu-Spătaru" a AȘM, laureat al Premiului de Stat al RM în 2018, cetățean de onoare al raionului Dondușeni.

Este căsătorit, are o fiică. Pe lîngă limba maternă, posedă rusa, engleza, germana. În pofida programului foarte încărcat, Aurel Bătrînac a găsit timp să ofere un interviu site-ului Noi.md.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
2522 locuitori

Holercani este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Holercani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dubăsari și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Holercani a fost menționat documentar în anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.