30 june 2020, 16:30 Celebrities views 4296
A decedat antrenorul emerit, maestrul în sport la box, Leonid Tomșa
30 june 2020, 16:30 Celebrities views 4296

A decedat antrenorul emerit, maestrul în sport la box, Leonid Tomșa

Federația de Box din Republica Moldova a comunicat cu regret că la 70 de ani de viață, după o boală îndelungată a decedat antrenorul emerit și muncitorul emerit de cultură fizică și Sport din Republica Moldova, maestrul în sport al URSS la box, Leonid Petrovici Tomșa.

Leonid Petrovici a fost campion multiplu al Moldovei și învingător la Turnee Unionale, a fost membru al selecționatei ȚS DSO "Dinamo".

El și-a dedicat întreaga activitate de antrenor societății sportive "Трудовые резервы" și clubului sportiv "Olimpia".

Leonid Tomșa a educat zeci de maeștri în sport ai URSS și Republicii Moldova, dintre care majoritatea au devenit Campionii ai republicii, premianți la Campionatele URSS și Europa, inclusiv doi discipoli au respectat normativul de maestru în sport de clasă internațională, devenind premianți cu bronz al Campionatelor Europene în rîndul adulților.

Pentru contribuția sporită la dezvoltarea boxului moldovenesc, Leonid Tomșa a fost decorat cu distincția de stat "Ordinul de Onoare".

Federația de Box a Republicii Moldova exprimă sincere condoleanțe rudelor și celor apropiați decedatului.

Source: noi.md

Keywords:

antrenor , box , moarte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1300 locuitori

Cerlina este un sat din cadrul comunei Nimereuca, raionul Soroca. Localitatea este aşezată pe malul rîului Nistru, la distanța de 52 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1300 de oameni. Satul Cerlina a fost menționat documentar în anul 1425.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.