Go to section: Music
05 september 2015, 14:00 Moldovan dance views 14309
Formația de dans din Ialoveni – cîștigătoare concursului internațional de dans
Photo: provincial.md
05 september 2015, 14:00 Moldovan dance views 14309

Formația de dans din Ialoveni – cîștigătoare concursului internațional de dans

Dansurile, una dintre cele mai vechi arte populare, alcătuiesc adevăratul tezaur al poporului nostru împreună cu muzica și costumul național.

În cadrul Acordului de colaborare, încheiat pentru derularea unor activități educative și cultural artistice, între Direcția Învățămînt Ialoveni și Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Palatul Copiilor Ploiești și Centrul de Creație al Elevilor Ialoveni, în perioada 23-26 aprilie 2015, formația de dans „ELEGANCE" a Centrului de Creație Ialoveni a participat la ediția a VII-a a Concursului Internațional de Dans pentru copii „Copilărie în pas de dans", organizat de Palatul Copiilor Ploiești de comun acord cu IȘJ Prahova, desfășurat în orașul Băicoi, România.

În concurs au fost promovate: multiculturalitatea și valoarea tradițiilor din toate zonele românești și diferitele genuri de dans: Gimnastica ritmică, Dans Sportiv, Clasic, Dans de caracter, Modern, Majorete, Folclor stilizat, Jazz/show-revue.

Concursul a întrunit peste 40 de trupe de dansatori din România și Moldova (cu 140 de dansuri de diferite genuri), cu copii de diferite categorii de vîrstă și a pus la dispoziția concurenților toată logistica necesară în conformitate cu cererile formulate.

Trupa de dansatori „ELEGANCE" a dat dovadă de o pregătire tehnică excelentă, iar rezultatele frumoase oglindesc, în mare măsură, performanțele, munca, dăruirea și seriozitatea celor antrenați.

Prestația participanților a fost apreciată de o comisie de jurizare, în care s-au regăsit personalități de marcă din domeniu.

Astfel, Centrul de Creație al Elevilor Ialoveni, formația de dans „ELEGANCE" și conducătorul cercului, Andrei Ungureanu, s-au învrednicit de Trofeul concursului „Copilărie în pas de dans", ediția a VII-a, Diploma de excelență (pentru colajul prezentat în cadrul secțiunii „Folclor stilizat"), Diploma de gradul I (pentru valsul prezentat în cadrul secțiunii „Dans sportiv") și o medalie.

Concursul a fost un spectacol inedit, un semn de prețuire a tot ce înseamnă tradiție românească. Numai asemenea clipe ne fac să realizăm, că asupra valorilor sacre timpul nu are nici o putere.

Centrul de Creație al Elevilor felicită formația de dans „ELEGANCE", învingătoarea concursului, pentru performanțele obținute în domeniu și aduce mulțumiri Consiliului Raional, Direcției Învățămînt Ialoveni pentru susținerea morală și materială în participarea la Concurs și organizarea excursiilor pe teritoriul României.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1020 locuitori

Colosova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crasnaia Besarabia, Pobeda și Colosova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Grigoriopol și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Colosova alcătuia 1020 de oameni în anul 2000. Satul Colosova a fost întemeiat în anul 1809 cu denumirea Bergdorf.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.