Go to section: Music
15 november 2011, 11:39 Music views 16980
15 november 2011, 11:39 Music views 16980

Filip Kircorov: Am sentimente deosebite pentru Moldova


Foto: showbizhot.net 

Recent la Chișinău a avut loc concertul lui Filip Kircorov, regele muzicii pop din Rusia. De menționat, că Kirkorov și-a început cariera artistică la mijlocul anilor '80, în Moldova și anume cu piesele lui Petre Teodorovici.  În mai multe interviuri Filip Kircorov l-a apreciat pe Petre Teodorovici ca pe un mare artist, o persoană carismatică, un om care putea întinde o mînă de ajutor în orice clipă și pur și simplu un om deosebit.

Petre Teodorovici a ținut mult la Filip Kircorov, l-a iubit ca pe un fiu, a contribuit la formarea acestuia ca interpret, fiindu-i alături la începutul carierei artistice și deschizîndu-i calea pe scena mare. În primăvara anului 1988 la Moscova au avut loc 10 serate de creație ale lui Petre Teodorovici, în cadrul cărora au evoluat Ion Suruceanu, Mihai Volontir, Anastasia Lazariuc și Filip Kircorov, pe atunci un debutant.

Filip Kircorov nu este la prima vizită în Chișinău. A fost și la mormîntul lui Petre Teodorovici, aducînd omagiu compozitorului, pe care îl consideră mentorul său. În onoarea acestuia, F. Kirkorov şi-a numit colectivul „Teodor”.

„Vin cu sentimente deosebite, pentru că aici a fost debutul meu, de aici a fost şi primul compozitor care a crezut în mine - Petre Teodorovici, primul meu colectiv de răsunet, primele turnee, primii fani. Sînt o persoană superstiţioasă. Desigur, cred că publicul mă va primi cu dragoste, ca de obicei, pentru că şi eu am venit cu dragoste. De fapt, cu sentimentul acesta vin la Chișinău de fiecare dată”, a menţionat interpretul rus în cadrul actualei vizite la Chișinău.

Trebuie să spunem, că în cariera lui Filip Kircorov au jucat un rol important moldovenii Alexandru Rai, fostul administrator al formaţiei „Ecou”, care colabora îndeaproape cu Petre Teodorovici, compozitorul Oleg Baraliuc, care timp de 15 ani i-a fost alături în diverse proiecte muzicale.  

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
2125 locuitori

Andruşul de Jos este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cahul și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2125 de oameni. Satul Andruşul de Jos a fost menționat documentar în anul 1459.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.