Go to section: Music
29 may 2019, 11:40 Music views 17975
Un acordeonist din Moldova a cîștigat premiul cel mare la un prestigios concurs
29 may 2019, 11:40 Music views 17975

Un acordeonist din Moldova a cîștigat premiul cel mare la un prestigios concurs

Acordeonistul din Moldova, Radu Rațoi, a cîștigat premiul cel mare la prestigiosul concurs de acordeon din Klingenthal, care s-a desfășurat în perioada 6-11 mai, în Germania. În competiție au participat 100 de muzicieni.

Radu a obținut locul I la Categoria Senior Classic și la World Music. Anul trecut a cîștigat premiul mare la categoria Senior Variete.

„Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și ajutor în această perioadă, în mod deosebit învățătorilor mei începînd cu Ludmila Pelin – prima mea profesoară”, a scris instrumentalistul pe Facebook .

Tînărul de 20 de ani, absolventul Centrului de Exelență în Educația Artistică „Ștefan Neaga” studiază, în prezent, la Academia Regală daneză de muzică.

În 2018, Radu a devenit primul moldovean care a cîștigat Cupa Mondială la acordeon și al 3-lea interpret din istorie care a obținut premiul I la concurs atît la muzică clasică cît și la muzică variete.

Source: diez.md

Keywords:

muzica , premiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1487
Populația:
5596 locuitori

Corlăteni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Corlăteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 34 km de orașul Rîșcani și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5596 de oameni. Satul Corlăteni a fost menționat documentar în anul 1487.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.